SPESSARTIINISORMUS

Jalokivimaailmassa on muutamia kiintotähtiä: erityisen värikkäitä ja hienoja kiviä, jotka saavat kiviasiantuntijan silmät säihkymään. Tarkkasilmäinen maallikkokin osaa arvostaa voimakkaan värisiä jalokiviä, joita vielä huippuunsa hiottu muoto korostaa. Hyvin hiotun jalokiven valon ja värin leikkiä on kiehtovaa katsella. Joku sanoikin vitsikkäästi, että värillisen jalokiven kolme tärkeintä ominaisuutta ovat: väri, väri ja väri.

Yksi arvostetuimmista jalokivistä on granaattiryhmään kuuluva spessartiini. Sen väri on aina oranssi, jonka se saa mangaanista. Mangaanin määrästä riippuen kiven väri voi vaihdella vaaleasta tummanoranssiin.

Vaikka spessartiini on saanut nimensä baijerilaisen Spessartin paikkakunnan mukaan, ovat tämän kiven tärkeimmät löytöpaikat nykyään Namibia ja Nigeria. Kiven värin perusteella voi useimmiten sanoa löytöpaikankin. Nigerialaiset kivet ovat usein tummemman oransseja ja Namibialaiset hehkuvaa, neon-oranssia materiaalia, joista amerikkalaiset käyttävät hellittelynimeä mandariinigranaatti.

Kuvan sormus on uuden polven orgaanista tyylisuuntaa. 60- ja 70-luvuilla muotiin tullut luonnonläheinen tyyli, jota esimerkiksi Andrew Grima ja Lapponian Björn Weckström ovat olleet luomassa, on tänä päivänä jalostunut uudennäköiseksi.
Kultaseppämestari Rauno Tynkkynen on suunnitellut sormuksen Vuoden kultaseppien -arvonimen saaneille järjestettyyn Brilliant!-kutsunäyttelyyn. Kivi on kiinnittynyt liekkimäisin tai meritähtimäisiin kynsin, joihin on istutettu oransseja safiireja, värittömiä ja keltaisia timantteja, niin että pavéistutuksesta tulee liukuvärjätty vaikutelma.
Sormuksen spessartiini on runsaan 8 ct:n painoinen. Merkittävän kokoinen siis, sillä yli viiden ct:n painoiset kauniit ja kirkkaat mandariinigranaattiyksilöt ovat harvinaisia.

myyty

Kysy lisätietoa tästä tuotteesta
Pienet asiat ovat isoja.
– Tina Tillander

Pyydä lisätietoja tästä tuotteesta

Tarkista, että kaikki pakolliset tiedot on täytetty.

Email

info@tillander.com