Täydellinen kihla- tai vihkisormus

Mitä tulee ottaa huomioon, kun valitsee kihla- tai vihkisormusta? Kysyimme asiantuntijalta parhaat vinkit sormuksen valintaan!

Kihlasormuksen hankintaa jännitetään usein etukäteen, sillä onhan kyseessä hyvin tunnepitoinen elämän virstapaalu, josta ei välttämättä ole entuudestaan kokemusta. Tunnepuolen lisäksi sormuksen ostaminen on usein myös suurehko rahallinen sijoitus.

Monet parit tulevat sormuskaupoille yhdessä, kun taas toiset haluavat yllättää puolisonsa sormuksella kosinnan hetkellä. Tällöin sormuksen valintaa saatetaan jännittää, etenkin jos sormuksen saajan toiveista ei ole täyttä varmuutta. Tässä kokenut myyjä voi usein olla avuksi. 

Mitä kaikkea tulee ottaa huomioon, kun valitsee kihla- tai vihkisormusta? Gemmologi ja Atelier Torbjörn Tillanderin myyjä Maria Hovi kehottaa aina miettimään valintaa hieman pidemmälle. Tuleeko sormuksen viereen toinen sormus myöhemmin, onko sormuksen malli käytännöllinen arjessa ja onko sen ulkonäkö sellainen, että sitä jaksaa katsella vielä vuosikymmenien jälkeen?

Sormuksen malli voi olla nykyään lähes millainen tahansa, mutta materiaaleista Marialla on selkeä mielipide. Kivenä Maria suosittelee ehdottomasti timanttia sen kestävyyden takia, sillä vihki- ja kihlasormukset ovat kovassa käytössä. Mutta mikäli värittömät timantit eivät tunnu omalta, suosittelee Maria tutustumaan safiireihin tai rubiineihin, jotka ovat timantin jälkeen toiseksi kovimpia ja kestävimpiä kiviä. Värilliset timantit on myös nostaneet suosiotaan.

Metallina valko- tai keltakulta ovat suosittuja, mutta Maria kertoo platinan yleistyvän. – Valkokullan sijaan suosittelen asiakkaille usein platinaa. Ostohinta on hieman kalliimpi, mutta platina tuo säästöjä pidemmän päälle sormuksen huoltokustannuksissa, kertoo Maria.

Lopuksi Maria haluaa vielä vinkata valitsemaan tarpeeksi suuren kiven. – Sanotaan, että timantit kutistuvat ajan myötä. Olen kuullut asiakkaiden harmittelevan myöhemmin, että miksi eivät aikanaan valinneet isompaa kiveä, Maria nauraa. Koruista pitää myös muistaa pitää huolta, sillä varsinkin jokapäiväisessä käytössä olevat korut tarvitsevat huoltoa säännöllisin väliajoin. Suosittelemme käyttämään korun tarkastuksessa muutaman vuoden välein, jotta varsinkin kivien istutukset voidaan tarkistaa ja tarvittaessa kiristää.

Löydät valikoiman erilaisia kihla- ja vihkisormuksia täältä.

Tervetuloa Kluuvikadulle keskustelemaan juuri teille sopivista sormuksista! Voit myös sopia tapaamisajan henkilökuntamme kanssa, jolloin pääset rauhassa tutustumaan eri mahdollisuuksiin asiantuntijan opastuksella. Yhteystietomme löydät täältä.