Pirkka Sivonen

Kultaseppäartesaani

Käsitöiden suunnittelu, tekeminen ja piirtäminen on ollut rakkain harrastukseni jo lapsesta saakka. Niinpä sain lahjaksi veistopöydän työkaluineen. Syntyi esineitä jousipyssystä mäkiautoon, polkupyörästä aina kaikkeen pärisevään, minkä vain pystyin toteuttamaan, purkamaan tai korjaamaan.

Kultasepän ammatista muodostui unelmani, kun sain nähdä läheltä mitä ammatti piti sisällään. Heti peruskoulun jälkeen vuonna 2009 lähdin 16-vuotiaana opiskelemaan Lahteen kultasepäksi.

Valmistuin vuonna 2012 ja olen osallisunut kultaseppien PM- ja MM-kisoihin. Olen aina saanut työskennellä kokeneiden kultaseppien kanssa, vuodesta 2014 alkaen Atelier Torbjörn Tillanderilla. Uniikkikorujen toteutussuunnittelu ja valmistus on juuri sitä työtä, jota haluan tehdä. Tekniset ratkaisut yhdistettynä näyttäviin pieniin yksityiskohtiin, joista syntyy tasapainoinen ja viimestelty lopputulos, kiehtovat päivästä toiseen. Tuttu sanonta “jokainen päivä on erilainen” pitää työssä paikkaansa.

Aina on opittavaa. Itsekritiikki ja tahto saada uusia haasteita, yhdistää uusia kokonaisuuksia, inspiroi työssäni.

Valmiin työn kauneus, tasapaino, käytännöllisyys ja asiakkaan rehellinen palaute luovat aidon motivaation oppia ja kehittyä alan huippuosaajaksi muiden kokeneiden mestareiden rinnalla.

Kesäinen marjametsä – siinä on eväät luovuudelleni.

- Pirkka Sivonen

Jaa sivu