Le Rhöne tuli Helsinkiin

Kun Tina Tillander ja Loïc Florentin tapasivat, kävi nopeasti ilmi että heidän yrityksillään on jotain yhteistä. Rakkaus käsityöhön, designiin ja eksklusiivisiin lopputuotteisiin toi Le Rhönen kellot myyntiin Atelier Torbjörn Tillanderille.

Le Rhöne on eksklusiivinen kellomerkki Sveitsistä, maasta josta maailman parhaat kellot tulevat. Huhtikuusta alkaen Le Rhöne on ollut läsnä myös Helsingin Kluuvikadulla, Atelier Torbjörn Tillanderin vitriinissä. Le Rhönen kelloja ei saa Pohjoismaissa mistään muualta. 

Pari vuotta toimineen Le Rhönen takana ovat maailmankansalaiset Timo Rajakoski  ja Loïc Florentin – ystävykset jo koulun penkiltä. Poikien tiet kohtasivat 90-luvulla Venezuelassa, jossa sekä Timon suomalaiset että Loïcin ranskalaiset vanhemmat tekivät kansainvälistä uraa. Pari vuotta sitten kaverit päättivät toteuttaa haaveensa ja luoda uuden kellomerkin.

Loïc Florentin, miksi?

– Olen pitkään itse arvostanut ja harrastanut laatukelloja ja myös työskennellyt niiden parissa vuosia, kertoo Florentin ja jatkaa:

– Le Rhöne syntyi yksinkertaisesti intohimosta kelloihin ja laatuun, jollaiseen kaikki luksuskellomerkitkään eivät yllä.

Le Rhönen kellot tehdään alusta loppuun Sveitsissä maailman parhaiden kelloseppien verstaissa. Niiden raaka-aineet valitaan aivan muilla kriteereillä kuin hinta, ja kellon valmistus saa ihan rauhassa kestää tuhansia tunteja. Kun on kyse kelloista, laatu myös painaa. Niinpä kevyinkin Le Rhönen kello painaa pitkälti toista sataa grammaa.  

Le Rhönen kotikaupunki on Geneve ­– kellojen mekka. Sellainen siitä tuli uskonpuhdistuksen ja Jean Calvinin ansiosta 1500-luvulla. 

Miten niin?

Selitys on yksinkertainen. Kun vaatimattomuutta ja pidättyväisyyttä korostanut kalvinismi valtasi Geneven, kaupungin parhaat käsityöläiset siirtyivät kevytmielisiksi leimatuista koruista kelloihin, jotka eivät kärsineet assosiaatioista huikenteluun. Näin saivat alkunsa perinteet, joiden ansiosta Geneve on edelleen maailman kellopääkaupunki.

Kellopääkaupunki Geneven läpi virtaa Le Rhône, jolta Florentinin ja Rajakosken kellomerkki sai nimensä vuonna 2015.

– Kaikki tietävät Rhônen, joten säästämme markkinointikustannuksissa, velmuilee Loïc Florentin ja jatkaa:

– Liittääksemme brändin johonkin henkilökohtaiseen laitoimme o-kirjaimen päälle kaksi pistettä, kuten omassa etunimessäni on – ja yhtiökumppanini Timon äidinkielessä, suomessa.

Kun etsit kelloa, jollaista ei ole kenelläkään samalla lennolla, tervetuloa Atelier Torbjörn Tillanderille katsastamaan Le Rhönen kaunottaret. Hivelevän designin, arvokkaiden materiaalien ja huikean käsityön lisäksi ne tarjoavat nykyisin niin harvinaista ainutlaatuisuutta.

Esimerkiksi Road Racer -malleja valmistetaan vain 69 kappaletta per sarja, ja niistä jokaisessa on palanen vuoden 1969 Chevrolet Camaron moottorista.

Le Rhöne -kellot nyt myynnissä Kluuvikadun Atelier Torbjörn Tillanderilla. Tervetuloa tutustumaan.