Korut kuuluvat myös miehille

Vuosien ajan miehille on tarjottu samoja koruja: vihkisormus, kalvosinnapit ja kello. Me Atelier Torbjörn Tillanderilla haluamme muuttaa tämän, sillä meistä korut kuuluvat yhtä oleellisesti niin miesten kuin naistenkin vaatekaappiin. Miksi sitten miesten valikoima on yleensä niin suppea?

"Perinteisesti miehille on tarjottu hyvin konservatiivisia ja käytännöllisiä koruja. Toki perinteisellä miehisellä stereotypialla on myös sijansa tässä: miehille tehdään usein koruja ilman ylimääräisiä koukeroita tai yksityiskohtia", kertoo korusuunnittelija Tina Tillander. "Miehille suunnitellaan kyllä paljon koruja, mutta valikoimaan ilmestyy harvemmin mitään uutta ja innovatiivista. Siksi on tärkeää osata katsoa asioita uudelta kantilta ja kääntää normeja päälaelleen. Minusta on ollut ihanaa nähdä, miten nuorempi sukupolvi on ottanut esimerkiksi klassiset helmet osaksi arkipukeutumistaan. Isoäidin perintökorut ovat nyt haluttuja nuorten keskuudessa", Tina jatkaa.  

Korut ovat yhä oleellisempi osa myös miesten pukeutumista.

Tina Tillander

Kimallusta rintaan

Taskukoru on yksi tämän syksyn jännittävimmistä uutuuksista! Kultaseppämestari Janne Ehrukaisen ideoima, suunnittelema ja valmistama taskukoru on yksinkertaisuudessaan briljantti: rintakoru miehille, joka korvaa taskuliinan timantin loisteella. Timantein koristeltu taskukoru on tyylikäs vaihtoehto tilaisuuksiin, joissa haluat olla vähän ekstra – tai miksei piristämään ihan tavallista maanantaita?

Taskukorun graafinen muotoilu mukailee klassisia taskuliinan taitoksia ja korusta on tällä hetkellä saatavilla kaksi eri vaihtoehtoa. ”Idea taskukoruun syntyi jo vuosia sitten ja ajatus on jalostunut vuosien aikana nykyiseen muotoonsa”, kertoo Janne. ”Halusin luoda miehille uudenlaisen korun, joka rikkoo normeja, on moderni ja jolla erottua joukosta. Taskuliinaa voisi verrata muodollisen pukeutumisen muinaisjäänteeksi – miksi sitä ei siis korvaisi vaikka timanteilla?”

Vastuullisten periaatteiden mukaan taskukorut valmistetaan tilauksesta. Myymälässä on esillä kaksi valmista mallia, jotka voidaan personoida asiakkaan mieltymysten mukaan sopimaan esimerkiksi solmion tai paidan väriin. Taskukoru voidaan valmistaa kelta- tai valkokullasta ja kivet voivat olla esimerkiksi värittömiä tai mustia timantteja tai värikkäitä safiireja. Korun voi myös rodinoida tummaksi.

Kohti uutta aikaa

”Miesten korujen käytössä ollaan selvästi siirtymässä kohti uutta aikaa, missä korut kuuluvat miesten arkipukeutumiseen. Tämän huomaa selvästi meidän asiakkaidemme keskuudessa kasvaneena kysyntänä miesten koruille. Tänä syksynä valikoimamme onkin laajentunut useilla miesten riipuksilla sekä rannekoruilla. Jos mies ei ole tottunut korujen käyttäjä, on rannekoru usein helppo ”aloittelijan” koru, josta löytyy useita erilaisia vaihtoehtoja. Jos tuskailet sen kanssa, että haluaisit ostaa miehelle korun, mutta et tiedä millaisen, suosittelisin tulemaan käymään myymälässämme Kluuvikadulla, niin henkilökuntamme voi auttaa löytämään sopivan vaihtoehdon. Isänpäivälahjan ostaminen ei ole koskaan ollut helpompaa”, vinkkaa Tina.

Voit tutustua valikoimaan miesten koruja täällä. 

Tervetuloa Kluuvikadulle keskustelemaan erilaisista vaihtoehdoista! Jos haluat sopia ajan uniikkikorun suunnittelua varten, ole yhteydessä sähköpostitse tillander@tillander.com.