Joulu Tillandereiden tapaan

Vietä joulua Tillandereiden tapaan valmistamalla suussasulavaa lohicarpacciota ja viettämällä laatuaikaa läheistesi kanssa. Jouluaaton kruunaa pienet, mutta sitäkin merkityksellisemmät lahjapaketit. Klikkaa artikkelin lopusta vielä itsesi joulutunnelmaan Jenny Tillanderin kuratoiman joulusoittolistan muodossa.

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja se luonnollisesti tarkoittaa kiireisiä aikoja myös liikkeellemme ja kultasepillemme. Ihmiset kiirehtivät askareineen läpi lumivalkoisen Helsingin samalla mahdollisia lahjoja silmällä pitäen. Meiltä moni löytääkin kuusen alle jotakin ainutlaatuista sekä juuri sopivaa.

Olemme mukana niissä arvokkaissa hetkissä, jotka jaetaan rakkaiden kesken aina siitä lapsenomaisesta jännityksestä kuvankauniin paketin avaamiseen, sekä yhdessä juhlapöydän äärelle asettumiseen asti. Nämä hetket ovat osa meitä.

Lohicarpaccio Tillandereiden tapaan

Yksi asia, jota me aikuiset joulussa eritoten odotamme, on tietenkin joulupöytä monine herkkuineen. Perheemme kesken yksi herkku on kuitenkin ylitse muiden; perinteisen sukureseptimme mukaan valmistettu lohicarpaccio. Suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan!

MAAILMAN MAUKKAIN LOHICARPACCIO

Kuudelle henkilölle, tarjoillaan alkupalana

Ainesosat:

Noin kilo tuoretta lohifileetä
1-2 punasipulia
2 ruukkua persiljaa
Noin 100 g parmesania siivuina
iso sitruuna

Lisäksi tarvitset isohkon vuoan, kooltaan noin 40x25 cm.

1. Ota lohi pakkasesta noin 2 tuntia ennen aloittamista
2. Leikkaa lohi mahdollisimman ohuiksi siivuiksi
3. Ota vuoka valmiiksi esille
4. Lisää vuoan pohjalle reilusti öljyä
5. Kuutioi punasipuli pieneksi ja lisää kuutiot öljyyn
6. Lisää lohisiivut vuokaan
7. Purista sitruunamehua lohen päälle 
8. Lisää vielä punasipulia kuutioituna
9. Lisää mukaan persilja sekä parmesaanisiivut
10. Anna raakakypsyä pari tuntia jääkaapissa (maku paranee ajan kanssa)

Joulun toivotuimmat lahjat

Eläinkunnan merkitys yhtenä inspiraation lähteistämme näkyy esimerkiksi näissä arkistojen kätköistä taannoin löytämissämme 50- ja 60-luvun Atelier Torbjörn Tillander -korumuoteissa. Mielestämme elefantti ja kilpikonna ovat ajattoman ihastuttavia ja löydätkin ne nyt myös mallistostamme.

Olemme jo pitkään halunneet suunnitella miehille jotain uutta, joten tänä syksynä lanseerasimme aivan uudentyyppisen korun, joka korvaa taskuliinan timantin loisteella. Viimeistele asusi uudella, huomiota herättävällä yksityiskohdalla! Voit lukea taskukorusta lisää täältä

Lahjakortti on myös suosittu lahjaidea näin joulun alla: asiakkaan toiveiden mukaan tehty koru on lahja, joka ilahduttaa kantajaansa joka päivä. Laadukkaana käsityönä valmistettu koru myös kestää sukupolvelta toiselle. Meillä on myymälässä laaja valikoima irtojalokiviä, joista löytyy varmasti sopiva kivi vaativaankin makuun, josta Tina ja hänen taitava kultaseppätiiminsä saavat loihdittua upean korun!

Korujen ohella myös musiikilla on iso osa arjessamme näin juhlan alla. Klikkaa alla olevaa linkkiä ja kuuntele Spotifysta suosikkimme, jotka onnistuvat aina luomaan aitoa joulun tunnelmaa.

Joulun soittolista löytyy täältä.

Toivotammekin nyt teille täydellisen tunnelmallista sekä säkenöivää joulua!

- Tina ja Jenny Tillander