Materiaalit

Atelier Torbjörn Tillanderin koruissa käytetään vain parhaita materiaaleja: laadukkaita timantteja, upeita värillisiä jalokiviä, kultaa sekä kauneimpia helmiä. Valikoimme ja ostamme kaikki käyttämämme jalokivet itse – ja käytämme vain luotettaviksi tuntemiamme toimittajia.

Jalokivet

Korun suunnittelu alkaa usein kauniin ja persoonallisen jalokiven valinnalla.Valikoimme ja ostamme kaikki jalokivet itse luotettaviksi ja ammattitaitoisiksi toteamiltamme yhteistyökumppaneilta. Näin voimme tarjota asiakkaillemme laadukkaan, monipuolisen ja laajan jalokivivalikoiman.

Kaikki jalokivemme ovat kauniisti hiottuja, jolloin niiden värit ja loisto pääsevät oikeuksiinsa.

Timantit

Timantti, jalokivistä tunnetuin, on käytetyin jalokivi koruissamme. Valitsemme aina mahdollisimman hyvälaatuiset timantit. Näin upeat kivet, yksilöllinen suunnittelu ja käsityön korkea laatu korostavat toisiaan. Timanteissa on nykyään olemassa useita eri vaihtoehtoja: luonnontimantteja, laboratoriotimantteja ja meren pohjasta kerättyjä nk. Ocean Diamonds -timantteja. Voit lukea eri timanttivaihtoehdoista täältä.  

Värikivet

Atelier Torbjörn Tillanderin korut ovat tunnettuja herkullisista väreistään ja hienoista väriyhdistelmistään. Käytämmekin koruissamme paljon värillisiä jalokiviä. Perinteisesti koruissa käytettäviä jalokiviä ovat punainen rubiini, vihreä smaragdi ja safiiri. Safiirien värikirjosta käytämme hienostuneiden sinisten lisäksi lukuisia muitakin värejä kuten keltaista, oranssia, vihreää, lilan eri sävyjä ja vaaleanpunaista.

Muita käyttämiämme kauniita kiviä ovat mm. hennon vaaleanpunaiset morganiitit ja kunziitit. Myös suosikkikivemme turmaliinin väreistä löytyy meheviä vihreitä ja herkullisia punaisia värisävyjä.

Suunnittelemme paljon koruja myös asiakkaiden kivistä.

Helmet

Helmet voidaan jakaa kasvupaikan mukaan merivesihelmiin ja makeanveden helmiin. Tasainen sileä pinta, pyöreä muoto, kaunis hohto ja hyvä kiilto ovat laadukkaan helmen merkkejä. Lähes kaikki helmet ovat viljeltyjä eli ihmisen avustuksella syntyneitä. Aitoja helmiä eli luonnonhelmiä tavataan lähinnä antiikkikoruissa.

Tahitinhelmet ja etelämeren helmet ovat helmien kuningattaria. Ne ovat kookkaita, pyöreitä tai pisaroita tai muodoltaan epäsäännöllisiä, ns. barokkihelmiä. Väriskaala on laaja ja ulottuu erilaisista vaaleista sävyistä hyvinkin tummiin väreihin. Parhaimmillaan helmen pinnassa on värillinen kiilto, joka muistuttaa riikinkukon sulkapeitteen metallinhohtoa.

Akoya-helmet eli japanilaiset viljellyt merivesihelmet ovat useimmiten voimakaskiiltoisia, valkoisia ja pyöreitä helmiä. Hyvä kiilto kielii Akoya-helmessä paksusta helmiäiskerroksesta ja on laadun merkki. Tällaisen Akoya-helminauhan voi meillä kerätä ostamalla vaikkapa yhden helmen kerrallaan.

Merivesihelmet ovat myös ekologinen ja luontoystävällinen tuote, sillä helmisimpukat eivät elä saastuneissa vesissä. Vain hyvin voiva ja terve simpukka tuottaa kauniita helmiä. Tämä motivoi helmiviljelmiä pitämään vesistöistä huolta.

Makeanvedenhelmet ovat hinnaltaan edullisempia ja ne tunnistaa usein hieman soikeasta muodosta ja vähän himmeämmästä kiillosta. Suuri osa makeanveden helmistä värjätään ja käsitellään eri tavoin. Makeanvedenhelmien kasvatuksen lisääntyessä ja kehittyessä niiden valikoima on viime vuosina paljon parantunut ja monipuolistunut.

Käytämme Atelier Torbjörn Tillanderilla helmiä korujen suunnittelussa luovasti ja monipuolisesti. Yhdistelemällä helmien ja jalokivien upeita värejä ja mielenkiintoisia muotoja on mahdollista valmistaa todella ainutlaatuisia koruja.

Myymälästämme löytyy helmikorujen lisäksi paljon erilaisia irtohelmiä. Voit lukea helmistä lisää täältä.

Metallit

Atelier Torbjörn Tillanderilla tehdyt korut ovat taidokasta käsityötä ja ne tehdään aina työhön parhaiten soveltuvista materiaaleista.

Käytämme korujen metalleina pääasiassa 750 ‰ -kelta- ja valkokultaa (18 karaattia) sekä 950 ‰ -platinaa. 750 ‰ -kulta soveltuu hyvin käsityönä tehtyihin koruihin, sillä sitä on helppo työstää ja se kiillottuu kauniisti. Valkokulta pinnoitetaan monesti rodiumilla, joka tekee pinnasta valkoisemman. Tällaisesta pintakäsittelystä käytetään nimeä rodinointi. Käytämme paljon myös pinnoittamatonta valkokultaa, sillä sekin on hyvin kaunista. Myös tumma rodinointi, jolla valkokullan pinta saadaan sen omaa väriä tummemmaksi, sopii moniin koruihimme.

Platina on metalleista jaloin ja väriltään valkoisempi kuin valkokulta. Platinaa ei tarvitse pinnoittaa, koska se on väriltään luonnostaan miellyttävän valkoinen. Kultaseppämme ovat tottuneet tekemään koruja tästä vaativasta mutta kauniista metallista. Käytössä platinan pehmeänsitkeä pinta saa sille ominaisen silkkimäisen patinan.

Kuten kultasepänalalla on yleisesti tapana, me käytämme kierrätettyä kultaa kaikki meillä käytetty kulta on kierrätettyä. Pyrimme myös aina mahdollisimman laaja-alaiseen kierrätykseen toiminnassamme ja valitsemme raakamateriaalimme huolella.

Jaa sivu