Ikuisesti sinun

Kaksi esteetikkoa sai toisensa, kun Anni ja Eero vihittiin Kulosaaren kirkossa. Koruista vastasi Atelier Torbjörn Tillander – eikä vähiten siksi, että hääparin perheissä on aina arvostettu yksilöllisiä koruja ja laadukasta käsityötä.

Kun Eero kosi Annia, kosinta ei kuulemma ollut täysi yllätys.

Sormus sen sijaan oli.

Siinä oli iso samppanjanvärinen timantti ympärillään valkoisia pikkutimantteja. Sormus oli hankittu kaikessa hiljaisuudessa, Annin mielipidettä sen kummemmin varmistelematta – joskus sen vain tietää, että toinen vastaa kyllä.

Mutta valita tyylitietoiselle modernille naiselle sormus kysymättä, se on todellakin rohkea liike. 

– En ajatellut sitä riskinä, nauraa Eero ja jatkaa:

 – Olen aina ollut kiinnostunut kaikesta kauniista. Jo pikkupoikana kävin äitini kanssa Atelier Torbjörn Tillanderilla, ja sinne menin myös kun tarvitsin sormuksen. Tiesin, että Tinalla olisi liikkeessä tiedot Annin mitoista, sillä myös Annin perhe on pitkään ollut Tillanderin asiakkaita. Itselläni oli selvä visio Annin näköisestä sormuksesta. Halusin siitä yhtä aikaa kevyen ja näyttävän, tyylikkään mutta tyttömäisen.

Kihlasormuksesta tuli sekä Eeron että Annin mielestä täydellinen – jopa niin täydellinen, että sen viereen ei tuntunut oikealta alkaa suunnitella vihkisormusta. Niinpä Anni ja Eero päätyivät tässäkin itsensä näköiseen ratkaisuun. Toisen sormuksen sijaan Annille suunniteltiin häihin sormukseen sopivat korvakorut. 

Päivä, jossa oli kaikki. Annin ja Eeron häät alkoivat vihkimisellä Kulosaaren kirkossa. Paikalla oli pitkälle toista sataa perheenjäsentä, sukulaista ja ystävää, jotka vihkimisen jälkeen kokoontuivat viereisen kirkkoherran talon puutarhaan kohottamaan maljoja, kuuntelemaan jousikvartetin juhlavaa soittoa ja todistamaan hääkakun leikkausta. 

Illalla juhlat jatkuivat rennolla intiimillä illallisella ystävien ja nuorempien sukulaisten kanssa. Päivän klassisesta idyllistä siirryttiin rouheampiin juhlatiloihin Kruununhaassa sijaitsevaan vanhaan teollisuuskiinteistöön. Ohjelmassa oli erinomaista ruokaa, drinkkejä ja paljon lyhyitä mutta ytimekkäitä puheita, joita hääpari oli erityisesti toivonut kuulevansa illan mittaan. 

 

Persoonat peliin. Ihania häitä on yhtä monta kuin hääparejakin. Mitkä ovat Annin ja Eeron vinkit omia häitään suunnitteleville pareille?

– Tehkää häistänne oman näköiset. Meille tärkeitä juttuja olivat hyvä ruoka ja rento tunnelma. Päivän puutarhajuhliin halusimme mahdollisimman paljon sukua, illalla tahdoimme viettää tunnelmalliset, rennot ja intiimit juhlat ystävien kanssa. Perinteisistä hääleikeistä emme niinkään välitä, joten morsiamenryöstö jäi väliin. 

– Koska meillä oli aika vahva näkemys siitä, millaisen hääpäivän haluamme, organisoimme kaiken poikkeuksellisen pitkälle itse. Helpommallakin olisi kyllä voinut päästä, joten emme suoranaisesti yllytä ketään kopioimaan meidän tapaa järjestää häät.

Loistavan päivän mieleenpainuvimmat hetket?

– Mahdotonta sanoa yhtä juttua, kun kaikki meni juuri kuten toivoi, kommentoi Anni mutta jatkaa: 

– Oli kyllä todella hieno hetki tulla kirkosta yhdessä ulos.

Entä Eero?

– Mulle tulee ensimmäisenä mieleen päivän puutarhajuhlat, tykkään minglata ja jutella ihmisten kanssa. Myös Annin puhe illallisella oli tosi kaunis, ja kirkon musiikkiesitykset uskomattoman sykähdyttäviä.   

 

Ikuisesti sinun. Korut olivat Annin ja Eeron häissä tavallistakin tärkeämmässä roolissa. Annin sormus oli Eeron valinta, ja myös siihen sopivat korvakorut syntyivät Eeron idean pohjalta yhteistyössä Tina Tillanderin ja Atelier Torbjörn Tillanderin kultaseppien kanssa. 

Myös Eeron sormus sisältää enemmän merkityksiä kuin päälle näkyy. Se tehtiin Eeron toiveiden mukaan hänen isovanhempiensa sormuksista.

Suvun tarina jatkuu uudessa muodossa. 

 

 

Kuvat: Henna Koponen Photography