Aikansa lapsi
ja ikuinen timantti

Kun Carla pääsi ylioppilaaksi, vanhemmat halusivat antaa lahjan joka säilyy. Laatikon pohjalta löytyi käyttämätön vanha sormus, jonka ihana timantti odotteli malttamattomana pääsyä uuteen elämään.

Tapahtuu monessa kodissa: piirongin pohjalta löytyy vanha koru. Mikäs tämä on?

Löytö voi hyvin olla arvokaskin. Raaka-aineet ovat laadukkaat, mutta korun muotoilu on joko alunperinkin epäonnistunut tai yksinkertaisesti käynyt vanhanaikaiseksi. Arvokas esine ei näe päivänvaloa enää koskaan, ellei joku puutu peliin.

Tämä on tarina muutoksesta, jollaisia Atelier Torbjörn Tillanderin verstaalla tehdään varsin usein. Tuo sinäkin isotädin hylätty vanha rintakoru tänne, niin Tina Tillanderin tiimi tekee siitä jotain ihan muuta.

Turkulainen Carla Koivurinta sai ylioppilaslahjaksi timanttisormuksen, jonka tarina alkoi Etelä-Afrikasta "vuonna papu". Paikalliselta timanttikauppiaalta hankittu kivi oli saanut kehyksekseen sormuksen jo Kapkaupungissa, eikä tulos ollut kovinkaan onnistunut.

– Kivi oli ikään kuin piilotettu tasapaksun sormuksen sisälle, muistelee Carlan äiti Minna Koivurinta ja jatkaa:

– Idea tehdä timantista kokonaan uusi koru oli mainio, vaikka itse sanonkin. Sormusten rumasta ankanpoikasesta tuli joutsen, ja kiven tarina antaa uudelle korulle ihan erilaisen tunnearvon.

 Mitä Tina Tillander mietti saadessaan pöydälleen kauniin kiven romuluisessa sormuksessa?

– Tämä kivi oli ilo pelastaa, hymyilee Tina ja kertoo:

– Toimeksiantona oli tehdä nuorelle tytölle sopiva kevyt ja kaunis koru, joka on upea nyt, mutta myös kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä.

Uuden sormuksen materiaaliksi valittiin platina, jonka varsinkin nuori polvi kokee kultaa neutraalimmaksi vaihtoehdoksi. Muutenkin Tina kiinnitti erityistä huomiota designin ajattomuuteen. Sormuksen siro runko ja korkea kruunu tuovat briljanttihiotun timantin esille tavalla, jonka keski-ikäisen silmä tulkitsee klassiseksi. Nuoriso saattaa havaita muotoilussa myös ripauksen retroa.

– Suunnitellessaan uniikkikorua parikymppiselle täytyy muistaa, että nuoret elävät eri muotia kuin äitinsä, toteaa Tina Tillander ja jatkaa:

– Koru josta äidille tulee mieleen vaikkapa 1950-luvun filmitähdet, voi tyttärelle olla ajankohtainen viittaus johonkin alakulttuuriin, ilmiöön tai kiinnostavan sometähden tyyliin. Luemme maailmaa kukin tavallamme, ja juuri se tekee oman tyylin rakentamisesta hauskaa.

Kevään 2017 valmistujaiset ovat muisto vain, ja tänä keväänä Carla tsemppaa kohti opintoja hotellialan huippukoulussa Sveitsin Lausannessa.   

Mitä ajattelit, kun sait lahjan josta puhumme?

– Tiesin saavani vanhemmilta sormuksen, mutten tiennyt etukäteen millainen siitä tulisi. Yllätys oli todellakin positiivinen. Tämä on ihana!

 

– Lakkiaispäivä oli täynnä hymyileviä kasvoja, iloisia onnitteluja ja liikuttavia puheita. Siitä jäi muistoksi paljon kuvia – ja tämä sormus, joka tulee olemaan minulla aina. Arvostan isän ja äidin ajatusta lahjan takana. He halusivat antaa minulle jotain ikuista ja ainutkertaista, ja tämä oli aivan ihana tapa tehdä se.

 

Haluatko tuunata vanhan korun uusiksi tai teettää aivan uuden? Ole yhteydessä huhtikuun loppuun mennessä, niin ehdimme vielä kevään valmistujaisiin. Vitriinistämme löytyy myös ihania valmiita vaihtoehtoja. Tule tutustumaan.