RAKKAUSKO MUKA LUMIVALKOINEN?

Tapahtui elokuussa Espoonkartanossa: Hassu hatuntekijä ja vakaa Aarteenvartija saivat toisensa. Morsiamen sormukseen istutettiin Atelier Torbjörn Tillanderin satumaisin paraibaturmaliini, ja kaikki muutkin sateenkaaren värit oli kutsuttu mukaan juhliin.

Kun Esmeralda tapasi Aarnin, haku ei ollut päällä. Hiljattain valmistunut, Atelier Torbjörn Tillanderillakin opintojen ohessa työskennellyt hopeaseppä-artesaani oli lähdössä Cambridgeen. Suunnitelmissa oli opiskella ja – tietysti! – valloittaa muotimaailma Lontoosta käsin. 

Mutta toisaalta, Aarnilla oli ihanat siniset silmät ja pisamia, jotka ovat Esmeraldan heikko kohta. Mikä hankala tilanne. 

Sovituilla ensitreffeillä Esmeralda teki Aarnille oharit, lähti viileästi maastoon ratsastamaan. Jälkeenpäin hän kuitenkin tuli tunnontuskiin ja poikkesi moikkaamassa Aarnia. Sen jälkeen nähtiin joka ikinen päivä niin kauan kuin Esmeralda vielä oli Suomessa. Muuton jälkeen alkoivat päivittäiset Skype-maratonit Espoosta Englantiin.

Unelmat on tehty toteutettaviksi. Reilun vuoden jälkeen kaukosuhde muuttui yhteiseksi kodiksi Englannissa, jossa Esmeralda opiskeli muotia ja Aarni hotelli- ja ravintola-alaa. Eräänä päivänä Aarni kosi ostarin valokuvauskopissa otetulla kuvasarjalla. Will you marry me?

Totta kai!

Alkoi häiden suunnittelu. Alusta asti oli selvää, että tulossa ei ole perinteistä kattausta. Esmeraldan Pinterest oli jo vuosia tulvinut visuaalisia hääideoita Marie Antoinette - ja Liisa Ihmemaassa -elokuvien hengessä. Kukkia! Karkkia! Kakkua! Pastellivärejä!   

– Tiesin että halutaan hullunkurista, värikästä, kaunista ja ja hauskaa, Esmeralda kertoo ja jatkaa:

– Samalla alettiin purkaa sitä, mitä häät meille tarkoittavat: kaksi perhettä kokoontuu yhteen ja juhlistaa rakkautta tutustumalla toisiinsa, alkamalla rakentaa yhteistä tulevaisuutta.

Kohti suurinta seikkailua. Koska rakkaus ei huhuista huolimatta ole sokea, Esmeraldan ja Aarnin häissä oli valtavasti nähtävää, todellinen visuaalinen ilotulitus.

Morsian asteli avioon itse valmistamassaan herkullisessa morsiuspuvussa, jonka tekeminen kesti useamman kuukauden. Kakkuöverit varmistettiin neljällä erilaisella hääkakulla, muuten pöydässä oli raikkaita ja tuoreita makuja lähialueiden raaka-aineista. Juhlamusiikkia esitti muun muassa puhallinorkesteri Bolton Avenue, jossa soittaa myös morsiamen isä. Eikä näitä häitä tietenkään haluttu viettää ilman sirkusta – kuuluuhan teatteri Hurjaruuthin väkeä sulhasen lähisukuun. Viihdyttävistä ohjelmanumeroista ja vieraiden aktivoinnista vastasi taiteilijaduo Tanssisirkus.

Itse vihkiminen oli itse asiassa jo tapahtunut maistraatissa, mutta hääjuhlassa seremoniallisesta osuudesta puheineen vastasi Esmeraldan setä Jykä. Kun Essi saapui isänsä saattamana, taustalla soi Star Warsin tunnusbiisi. Kun lähdettiin, yhteiselle matkalle saatteli Pirates of the Caribean -elokuvan tunnusmusiikki.

Mitä Jykä-setä sitten puheessaan sanoi?

– Hän lähetti meidät yhteiseen seikkailuun, aika liikkuvaisia kun olemme, summaa Aarni ja jatkaa:

–  Ja molempien pitää Jykän mukaan tiskata, siihen kaikki perustuu. 

Sormukset. Kun Esmeralda oli opiskeluaikoinaan Atelier Torbjörn Tillanderilla töissä, hän rakastui sinisävyisiin paraibaturmaliineihin. Sellaisesta tehtiin myös Esmeraldan vihkisormus. Inspiraationa designille oli Tinan jo aiemmin suunnittelema laattasormus, jossa romantiikka ja etniset vivahteet Intian ja Arabian suunnilta yhdistyivät modernilla twistillä. 

Vihkimisen yhteydessä myös Aarni sai uuden sormuksen. Kun kihlasormus oli ollut jokseenkin bling – mustia kiviä ja krumeluuria – tuntui pelkistetty platinarengas oikealta valinnalta loppuelämäksi. 

Valokuvat: Samuli Salo