Viisi viisasta naista & joululahjavinkit

Värillisiä kiviä vai hohtavia helmiä? Kaulaan, korviin vai ranteeseen? Tässä asiantunteva paketti joululahjaideoita Atelier Torbjörn Tillanderin henkilökunnalta – naisilta, jotka tuntevat liikkeemme vitriinit kuin omat taskunsa.

Tina Tillanderin joululahjavinkit

1. Tyylikkäät briljanttikorvanapit ovat suoranainen must-have. Ne on helppo yhdistää kaikkiin asuihin, ja diskreetit napit toimivat arjessa ja juhlassa. Yksinkertaisuudessaan ne sopivat niin minimalistille, romantikolle kuin klassisellekin pukeutujalle. Näiden kanssa ei voi mennä vikaan.

2. Toinen lahjasuosikkini on helmiriipus, joko pelkistetysti yksin tai yhdistettynä muihin riipuksiin. Riipukset ovat erityisen ajankohtaisia nyt, kun pitkät ketjut ovat muodissa. Riipusta voi käyttää myös nahkanauhassa, jolloin yhdistelmästä tulee sporttisempi.

Jenny Tillanderin joululahjavinkit

Nämä sormukset ovat mahtava täydennys korukokoelmaan – tai nuorelle naiselle vaikka sen aloitus! Linjakkaita, moderneja pallosormuksia on helppo käyttää keskenään tai muiden korujen kanssa. Keltakultasormuksen voi valita pienellä tai isolla pallolla, tai juhlistaa joulua timanttipallosormuksella. Nämä sormukset löytyvät myös valkokultaisina.

Maria Hovin joululahjavinkit

1. Värilliset jalokivet ovat luonnon lahja korumaailmalle. Jokainen värikivi on ainutlaatuinen, ja kahta samanlaista ei ole olemassakaan. Yksinkertaiseen riipukseen voi valita mieleisensä jalokiven. Simppeliä korua on helppo käyttää arjessa ja juhlassa, ja siitä tulee helposti lempikoru.

Kuvan jalokivet ovat vaaleanpunainen safiiri, vihreä turmaliini ja oranssi spessartiini.

2. Yksi lempikoruistani odottaa edelleen omistajaansa Kluuvikadulla. Tässä platinasta valmistetussa kaulakorussa on akvamariini, johon on kaiverrettu lumihiutaleet. Akvamariinin ympärille on istutettu pieniä timantteja, jotka välkehtivät kuin lumihanki pakkasella. Koko koru on ihanan talvinen ja jäinen.

 

Hanna Niemenmaan joululahjavinkit

1. Ihana ruskeanvihertävä turmaliini on kehystetty briljanteilla ja valkokultaisilla lehdyköillä, jotka on rodinoitu tummaksi. Riipus on hyvin monikäyttöinen. Ketjussa riipus on juhlava, mutta se sopii värimaailmansa puolesta erinomaisesti myös arkikäyttöön. Silloin ketjun voi korvata nahkanauhalla.

2. Nämä suloiset morganiittikorvakorut ottaisin mielelläni kauniissa paketissa omankin joulukuuseni juurelle! Morganiittien hento vaaleanpunainen on yhtä aikaa sekä raikas että hillitty ja käy siksi hyvin monenvärisiin asuihin. Keskuskiveksi sopii moni muukin värillinen jalokivi, esimerkiksi vaaleansininen akvamariini tai ruskea savukvartsi. Morganiittia kehystävät eri kokoiset briljantit, ja runko on trendikkäästi tummaksi rodinoitua valkokultaa.

3. Jos joululahja tulee miehelle, vinkkini on ehdottomasti helmikalvosinnapit. Myös näissä voi käyttää hyvin erilaisia helmiä, näissä uniikisti epämuotoiset tahitinhelmet.

Mia Hillon joululahjavinkit

1. Helmikorvakorut juhlakaudelle. Säntillisesti hiotut, loistavan kauniit sitriinit ovat kivenhiojan taidonnäyte liukuväriefekteineen. Ne ovat hienostuneesti kullansävyisten burmalaisten helmien täydellinen pari.

2. Rubelliittirannekoru on moderni klassikko. Vain parhaista rubiininpunaisista turmaliineista käytetään nimitystä rubelliitti. Carréhiontaiset rubelliitit sopivat hionnaltaan ja väreiltään erinomaisesti nykypäivän tyyliin. Kivet ovat silmämääräisesti puhtaita, väri on täyteläinen ja työn laatu korkealuokkaista.

Rivière-rannekoru on korutyypiltään ikiklassikko. Nimensä se on saanut jalokivien muodostamasta yhtenäisestä "joesta". Korun nykyamerikkalainen väännös tennis bracelet syntyi puolestaan varoittavasta esimerkistä, kun Chris Evert hukkasi timanttirannekorunsa US Open -ottelun aikana ja pyysi keskeyttämään ottelun kunnes koru löytyisi. Aitojen korujen kanssa ei pitäisi urheilla.