Äidiltä tyttärelle

Mitä jos tänä äitienpäivänä antaisit äidille pitkä-ikäisemmän lahjan? Kukkien sijaan koru, jolla on arvoa myös tuleville sukupolville: laadukas koru kestää käyttöä ja säilyy arvokkaana äidiltä tyttärelle.

Kun Linda Jakobsson ja Jenny Tillander tutustuivat työn merkeissä viime syksynä, ei kumpikaan olisi uskonut, että tästä kohtaamisesta syntyisi oikea ystävyys. Nyt jälkikäteen ajateltuna juuri näiden kahden ystävyys tuntuu niin luonnolliselta: kaksi nuorta naista, molemmat kahden lapsen omistautuneita äitejä, jotka samalla tekevät vaikuttavaa uraa, rakastavat kauniita asioita ja jakavat samanlaiset arvot. Kiireisen arjen ohella molemmat pyrkivät välillä hengähtämään ja nauttimaan elämän pienistä iloista.

Kun Linda ensimmäisen kerran astui Kluuvikadun myymälään, häkeltyi hän kaikista kauniista jalokivistä ja säihkyvistä koruista, joita vitriineissä oli esillä. Miltä karkkikaupalta myymälä tuntuikaan! Jennyn suunnittelema Heritage-riipus muodostui kuitenkin nopeasti Lindan suosikiksi sen yksinkertaisen muotokielen vuoksi. Tarina riipuksen taustalla oli Lindan mielestä myös kerrassaan mahtava, kaikkine suvun historian käänteineen.

Perinteitä sukupolvien takaa

Jenny Tillander edustaa Tillanderin korusuvun kuudetta sukupolvea. Ensimmäisen oman mallistonsa hän suunnitteli vuonna 2020, joka rakentui vahvasti vastuullisuusteeman ympärille. "Aloitin suunnitteluprosessin pohtimalla kuinka me voisimme taata tuleville sukupolville saman luonnon monimuotoisuuden kun meillä on tänä päivänä. Ajatukseni kestävyydestä ja etenkin siitä, kuinka me Atelier Torbjörn Tillanderilla voisimme olla entistä läpinäkyvämpiä prosesseissamme ja näyttää tietä myös muille yrityksille, inspiroi minua tämän malliston suunnittelussa. Haluan avata nämä prosessit myös teille, siitä malliston nimi – Transparency" kertoo Jenny.

Transparency-malliston korut valmistetaan käsityönä Helsingin keskustassa, omalla verstaalla. Mallistossa on käytetty ainoastaan parhaita materiaaleja, kuten hienokultaa, mahdollisimman luonnonmukaisesti viljeltyjä vietnamilaisia akoyahelmiä sekä Madagaskarin Ilakakasta eettisesti louhittuja luonnonvärisiä safiireja. Materiaalit hankitaan toimittajilta, jotka myös arvostavat prosessien läpinäkyvyyttä ja laatua.

Kolikkomainen Heritage -riipus on valmistettu hienokullasta, eli 999 % puhtaasta kullasta ja se lanseerattiin vuonna 2020, Tillanderin perheen juhliessa 160-vuotista historiaansa korualalla. Kolikon designiin lukeutuu siis useita merkityksellisiä vuosilukuja ja symboleja, yhdistellen suvun historiaa ja nykyhetkeä. Kolikon toinen puoli kuvaa Jennyn isoisän isoisän isää Alexander E. Tillanderia takomassa sormusta. Kolikon ulkokehää kiertää teksti St. Petersburg 1860 ja Helsinki 1921. Nämä vuosiluvut kertovat, milloin ensimmäinen Tillanderin liike perustettiin Pietariin ja vallankumouksen jälkeen Helsinkiin. Kolikon toisella puolella on Grönqvistin talon fasadi, jonka kivijalassa Atelier Torbjörn Tillanderin liike on toiminut 80-luvulta asti, sekä Jenny Tillanderin puumerkki. Kehällä on jälleen tärkeitä vuosilukuja: 1956, jolloin Torbjörn Tillander perusti omaa nimeään kantavan liikkeen, sekä 2020, jolloin riipus on suunniteltu.

Aloita sukupolvien ketju

Laadukkaista materiaaleista huolella käsin valmistettu koru kestää käyttöä ja säilyy arvokkaana äidiltä tyttärelle. Mikä olisikaan ihanampi ajatus kuin se, että omat lapset tai jopa lapsenlapset saavat kestävän muiston sinusta? 

Heritage kolikko 760 €. Koko Transparency -mallistoon voit tutustua täällä.