Joulun ihanimmat lahjat tulevat pienissä paketeissa

Värillisiä kiviä vai hohtavia helmiä? Kaulaan, korviin vai ranteeseen? Tina ja Jenny Tillander jakavat parhaat vinkkinsä joulun koruostoksille.

Black Fridayn kaltaiset alennusmyynnit ja yleinen kulutusvimma kannustavat ihmisiä suunnattomaan kulutukseen ja tarjousten perässä juoksemiseen. Me Atelier Torbjörn Tillanderilla teemme asiat toisin ja panostamme perinteisiin menetelmiin ja käsityöhön.  

– Meille on käynyt vähän niin, että olemme siirtyneet suoraan vanhan maailman yksilöllisyyden ja laadun traditiosta uuden maailman kestävään kehitykseen, aloittaa Tina Tillander ja jatkaa. 

– Onneksi hyppäsimme kertakäyttökulttuurin vaiheen yli. Se ei vaan ollut Atelier Torbjörn Tillanderia varten, ei koskaan.

Onnistunut lahjahankinta kestää aikaa

”Jennyn suunnittelema, kolikkomainen Heritage-riipus on ollut aivan selvästi tämän vuoden hittikoru!” sanoo Tina. ”Riipuksen ajaton muotokieli ja hienokullan lämmin hohto tekee siitä arjen luottokorun. Kolikko seikkailee myös muissa malliston koruissa, joista nämä pelkistetyt korvakorut ovat minun tämänhetkiset suosikkini.”

Lahjan pitää olla vastaanottajan tarpeisiin sopiva

”Joskus asiakkaani valittelevat, että rannekorua on vaikea saada puettua päälle yksinään. Silloin suosittelen näitä joustavia rannekoruja, joiden toimintalogiikka on aivan mainio! Pujotat rannekorun vain nopeasti kämmenen yli ja olet valmis niin arkeen kuin juhlaan! Rannekoruja on saatavilla eri kokoisilla timanteilla, kultapalloilla tai leikkisällä bambua muistuttavalla designilla. Kullan värissäkin on mistä valita – tarjolla on niin kelta-, valko- kuin punakultaisia rannekoruja!” kertoo Tina. ”Itse tykkään useamman rannekorun yhdistelmästä, tässä less is more- ajattelu ei todellakaan päde” Tina nauraa.

Korvakorut on turvallinen valinta

”Korvakorut lienevät yksi suosituimmista lahjaksi ostettavista koruista, sillä ne ovat useimmiten vastaanottajalle sopivat sellaisenaan, kun taas vaikka sormuksissa piilee riskejä koon puolesta.” kertoo Jenny Tillander. ”Tällä hetkellä omia suosikkejani korvakoruissa ovat Youth-korvakorut suunnittelemastani Transparency-mallistosta, sekä klassiset timanttinapit! Briljanttikorvanapit sopivat yksinkertaisuudessaan niin minimalistille, romantikolle kuin klassisellekin pukeutujalle, eikä niiden kanssa voi mennä vikaan. Nappikorvakoruihin lisättävät helmilisäosat ovat myös itsessään ihana lahjaidea! Klassiset timantit muuntuvat hetkessä arkikoruista juhlaviksi katseenvangitsijoiksi” Jenny lisää.

Uniikkikoru

”Sitä kyllä tietää, kun juuri oikea koru osuu kohdalle. Se säväyttää ja sykähdyttää. Jos sitä ei ole vielä löytynyt, saattaa se johtua siitä, että se odottaa vielä valmistamistaan. Meillä yhdeksän kymmenestä korusta on uniikkeja, tilauksesta tehtyjä koruja.” kertoo Tina.

”Asiakkaan toiveiden mukaan tehty koru on lahja, joka ilahduttaa sen kantajaa joka päivä. Laadukkaana käsityönä valmistettu koru kestää myös sukupolvelta toiselle.” muistuttaa Jenny, joka edustaa kultaseppäsuvun kuudetta sukupolvea. ”Meillä on myymälässä laaja valikoima irtojalokiviä, joista löytyy varmasti sopiva kivi vaativaankin makuun, josta Tina ja hänen taitava kultaseppätiiminsä saavat loihdittua upean korun” Jenny jatkaa.

Irtojalokivi lahjana on myös nostanut suosiotaan viime vuosina. Jos Tinaa ja Jennyä on uskominen, tulee joulun ihanimmat lahjat todellakin pienissä, somissa paketeissa. Atelier Torbjörn Tillanderin liike palvelee Kluuvikadulla arkisin 10-18 ja lauantaisin 10-16. Joulunalusviikolla aukioloa on pidennetty. Tarkemmat tiedot aukioloajoista löydät täältä.

Lisäksi suosittelemme…. 

Kummihelmet

Onko sinusta tullut kummivanhempi, tai onko lähipiiriisi syntynyt pienokainen, jonka elämässä olet läsnä, niin arjessa kuin juhlassa?

Yksi suosituimmista lahjavaihtoehdoistamme on ehdottomasti kummihelmet! Paula ja Torbjörn Tillanderin 1960-luvulla kehittämän lahjan idea on, että helmiä kerätään lapselle vuosien ajan, merkkipäivä tai juhla kerrallaan. Lopulta lapsella on kasassa ainekset valmiiseen helminauhaan, usein sopivasti juuri aikuisuuden kynnyksellä.

Tutustu kummihelmiin ja niiden keräämiseen täällä.