Jenny Tillander ja ihana äitiys

Äidiksi tuleminen on saanut Jenny Tillanderin arvostamaan omaa läheistä äitisuhdettaan, sekä tuonut uutta perspektiiviä työhön perheyrityksessä. ”Voin vain toivoa, että olen yhtä läheinen omien tyttärieni kanssa tulevaisuudessa.” Äitienpäivän lähestyessä Jenny kertoo omista ajatuksistaan liittyen äitiyteen ja uraan.

Jenny Tillander vastaa haastattelukysymyksiin ääniviestien avulla kotoaan Tammisaaresta. ”Vauva nukahti juuri ja nyt minulla on hetki omaa aikaa ennen kuin puolisoni ja 3-vuotias tyttäremme tulevat kotiin. Viimeistään siinä vaiheessa laitan läppärin kiinni ja keskityn perheen yhteiseen aikaan. Silloin työasiat saavat odottaa.”  

Virallisesti Jenny on äitiyslomalla, sillä perheen kuopus syntyi helmikuussa. Perheyrityksessä ajatus karkaa kuitenkin helposti työasioihin, ja etäpalaverit sujuvat mukavasti kotisohvalta käsin vauva sylissä. ”Siinä mielessä tämä uusi normaali on hyvä juttu – melkein kaiken voi hoitaa etänä.”

Jenny edustaa perheyrityksen uutta polvea – hän on korukauppias kuudennessa polvessa. Vaikka perheyrityksen historia ja perinteet kumpuaa 1800-luvulta, on Jenny se, joka pitää huolen siitä, että Atelier Torbjörn Tillander on ajan hermolla ja korumuodin edelläkävijä Suomessa.

”Perheyrityksessä työskenteleminen on minusta ihanaa. Työ on minun intohimoni – rakastan jalokiviä ja asiakaspalvelua, mutta haluan myös kehittää yritystä ja luoda uusia konsepteja. Olen onnekas, kun äitini Tina Tillander on antanut minulle paljon vapauksia ja luottaa asiantuntemukseeni.”

”Minun ja äidin suhde on ainutlaatuinen. Tuskin moni muu viettää näin paljon aikaa äitinsä kanssa” nauraa Jenny. Molempien koti sijaitsee Tammisaaressa, josta äiti ja tytär ajavat usein yhdessä töihin Helsingin keskustaan. ”Vietämme paljon aikaa autossa, jossa tulee väkisinkin juteltua kaikenlaista. Usein teemme parasta kehittämistyötä juuri ajomatkoilla! Työpäivämme on jo hyvässä vauhdissa, kun saavumme työpaikalle ja hihkumme intoa päästä toteuttamaan matkalla ideoituja projekteja!”

Lukion jälkeen Jenny on opiskellut venäjän kieltä ja suorittanut muotimarkkinoinnin tutkinnon Helsinki Design Schoolissa. Aloitettuaan työt perheyrityksessä vuonna 2014 hän huomasi, että vaikka hän oppi jalokivistä hurjan paljon niin äidiltään, kuin myymälän taitavalta henkilökunnalta, puuttui häneltä syväluotaava ymmärrys jalokivistä.

”Kun asiakas tulee myymälään, hän odottaa saavansa meiltä ensiluokkaista palvelua ja alan huippuasiantuntemusta. En tuntenut oloani itsevarmaksi palvelemassa asiakkaita osaamatta kertoa jalokivistä ja niiden ominaisuuksista. Halusin tietää niistä kaiken – pystyä vastaamaan myös niihin kaikista vaikeimpiin kysymyksiin. Siksi lähdin Lontooseen opiskelemaan gemmologiksi vuonna 2016.” 

Nykyään Jenny on kahden pienen tytön äiti. Esikoisen syntymä vuona 2018 oli yllätys ja äitiyden vaikutus uraan jännitti, mutta jälkikäteen ajateltuna se oli parasta mitä olisi voinut tapahtua. ”Äitiys on ihanaa! Tiesin, että haluan äidiksi nuorena, aivan kuten oma äitini. Minusta on mahtavaa, että lapsillani on aktiivisen isoäidin lisäksi myös isoisoäiti elämässään läsnä.” 

Tämä isoisoäiti, Jennyn oma isoäiti Paula Tillander, on näyttänyt omalla esimerkillään, että uran ja perheen voi yhdistää. ”Ihailen perheemme naisia, koska on tehty lapsia ja silti tehty töitä ja luotu uraa. Kummastakaan ei tarvitse luopua, kunhan turvaverkko on kunnossa. ” Jenny jatkaa.

Koronavuosi on ollut haastava kaikille, mutta tulevaisuuteen Jenny katsoo luottavaisin mielin. ”Olen todella innoissani työn alla olevasta projekteista! Keväällä 2020 lanseeraamani korumallisto Transparency rakentui vastuullisuuden teeman ympärille. Nyt haluan jatkaa samaa teemaa ja viedä sen vielä pidemmälle. Vielä en voi hiiskua tulevasta, mutta pian kuulette!” Jenny lopettaa hymyillen. 

JENNY TILLANDERIN PARHAAT VINKIT ÄITIENPÄIVÄÄN:

  • Niin vauvan kuin taaperon äidille suosittelisin ehdottomasti nappikorvakoruja, koska niistä lapsi ei saa otetta ja lapsen käsi ei voi jäädä niihin kiinni.
  • Kun pieni vauva on usein rinnalla ja ruokintoja on usein, ovat pitkät ketjut hankalia. Siksi suosittelisin kaulakoruksi hieman lyhyempää helminauhaa. Helmet ovat myös pehmeitä ja ihanan tuntuisia käyttää. Helmet saattavat kuulostaa vanhanaikaiselta tai jopa tätimäiseltä, mutta oikean asun kanssa helmet ovat todella in!
  • Sormuksiin suosittelen pehmeitä, pyöreitä muotoja. Esimerkiksi helmi- tai pallosormukset ovat ihania! Meillä on tänä keväänä myös paljon muhkeita, sileitä sormuksia, jotka ovat ehkä omia suosikkejani juuri nyt!
  • Tilaustyönä on mahdollista tehdä minkälainen koru tahansa! Sain puolisoltani ihanan sormuksen kuopuksen syntymän jälkeen. Äitini suunnitteli sormuksen, ja se sisältää ihanaa symboliikkaa. Voit lukea siitä lisää täältä