Syksyn korutrendit

Syksy tekee tuloaan ja kesän hempeät asut vaaleissa väreissä ja viilentävissä materiaaleissa saavat väistää syksyn mehevien sävyjen ja pehmeiden, lämpimien materiaalien tieltä.

Kysyimme Tina ja Jenny Tillanderilta, miltä korulippaassa näyttää tänä syksynä ja miltä näyttää syksyn 2020 korutrendit.

”Minusta tuntuu, että tänä syksynä tulemme hakemaan inspiraatiota perinteisestä, ylellisestä englantilaisesta tyylistä, johon kuuluu tummat, maanläheiset värit, ruutukuosi, pitkät trenchcoattakit ja korkeat kumisaappaat” aloittaa Jenny. ”Korujen osalta tähän tyyliin sopii täydellisesti keltakulta ja ketjut. Yhdistele lyhyitä ja pidempiä, ohuita ja paksuja ketjuja vapaasti ja pue päälle paksu neule, niin lookkisi on täydellinen syksyyn.

Lämminsävyisten jalometallien lisäksi maanläheistä syysasua täydentää pienet, kirkkaat väripilkut. Esimerkiksi oranssi spessartiini sopii upeasti yhteen vihreän ja ruskean sävyihin.”

Tina Tillander inspiroituu vuodenajoista ja toteaa, että on yleistä, että lämpötilan laskiessa tunnemme vetoa lämpimiin sävyihin niin vaatetuksessa kuin koruissa. Siksi Tina uskoo, että syksyn suosituimmat jalokivet löytyvät keltaisen, okran, vihreän ja ruskean sävyistä. ”Kaikista näistä väreistä löytyy vaihtoehtoja monissa hintaluokissa. Edullisempia jalokiviä ovat granaatti, sitriini, savukvartsi ja beryllit. Hänelle, joka suosii eksklusiivisempia materiaaleja, löytyy spessartiineja, safiireja ja luonnollisesti ruskeita ja samppanjanvärisiä timantteja” jatkaa Tina.

Kun kysyimme Jenny ja Tina Tillanderilta, mitä koruja he itse valitsisivat tälle syksylle, oli vastaukset selkeitä:

Tina: Viime aikoina olen toden teolla innostunut keltaisista timanteista. Kauniita keltaisen sävyjä voi olla vaikea löytää, sillä väriskaala on niin laaja ja kaikista kauneimpia sävyjä on hyvin harvassa. Mutta jos onnistun löytämään parin kauniita vaaleankeltaisia timantteja, tekisin niistä ehdottomasti korvakorut syksyksi. 

Jenny: Minun valintani olisi pari isoja keltakultaisia hoop-korvakoruja, joiden kanssa pukisin useita erityylisiä sormuksia. Kannustan ihmisiä luottamaan omaan tyyliinsä ja hulluttelemaan vähän. Koskaan ei ole vain yhtä ainoaa oikeaa tapaa käyttää koruja, vaan juuri ne yllättävimmät yhdistelmät piristävät tylsää syyskuista aamua.

Haluatko kuulla lisää syksyn kauneimmista koruista? Tervetuloa Kluuvikadulle, me kerromme mielellämme sinulle lisää! Löydät meidät Hotel Kämpiä vastapäätä, aivan Helsingin keskustassa. Seuraathan meitä myös sosiaalisessa mediassa, niin pysyt ajan tasalla uutuuksistamme!