Huolto ja arviointi

Säilytä timanttiesi loisto ja korujesi kauneus puhdistamalla niitä säännöllisesti. Silloin tällöin kannattaa myös tuoda korut kultasepälle hellävaraiseen huoltoon. Olemme käytettävissä myös silloin kun tarvitset luotettavan arvion korujesi arvosta.

Tarkistuta päivittäin käyttämäsi kivisormukset kerran vuodessa kultasepänliikkeessä. Sormukset joutuvat koruista kaikkein kovimmalle rasitukselle, joten kivien istutukset kuluvat ja löystyvät. Muut korut voi tarkistuttaa ja huollattaa kultasepällä tarpeen mukaan muutaman vuoden välein.

Tärkein ja useimmin tehtävä korujen huolto on pesu. Kertyvä lika tekee metallipinnat kiillottomaksi ja jalokivien loisto sammuu.

Päivittäin käytössä olevia timanttisormuksia on hyvä pestä kerran viikossa, sillä timantti vetää rasvaa puoleensa. Kun timantin pohja on lian peitossa, sen loisto vähenee. Myös korut, joissa on vaaleansävyisiä jalokiviä pysyvät kauniina kun ne pestään viikoittain. Muita päivittäin käytettäviä koruja voi pestä noin kerran kuussa.

Peseminen on yksinkertaista. Puhdistukseen käy pehmeä lasten hammasharja tai muu pienikokoinen harja ja astianpesuaine. Korut on hyvä pestä  muovikulhossa tai panna ainakin tulppa pesualtaaseen, etteivät mahdollisesti irtoavat kivet ja pikkuosat luiskahda viemäriin. Korut laitetaan veteen pariksi minuutiksi ja harjataan kaikki syvennykset sekä kivien alapuoli puhtaaksi. Tämän jälkeen koru huuhdellaan hyvin ja kuivataan kevyesti pyyhkeellä. Useimmat korut voi kuivata hiustenkuivaajalla pyyhkeen päällä. 

Osa jalokivistä on niin arkoja, että niiden puhdistamisessa pitää noudattaa varovaisuutta. Tällaisia huokoisia kiviä ovat esimerkiksi smaragdit, turkoosit, helmet ja opaalit. Helmikorut on puhdistettava helläkätisimmin ja usein on parasta antaa ammattilaisten huolehtia niistä. Helminauhat punotaan käytöstä riippuen noin kerran kahdessa vuodessa. Punonnan yhteydessä pesemme myös helmet. 

Antiikkikoruja ei suositella puhdistettavaksi edellä mainituin tavoin, vaan ne pitää jättää ammattilaisten huollettavaksi.

Palveluihimme kuuluu myös arvokorujen arviointi vakuutusta tai pesänjakoa varten. Kaiken kaikkiaan autamme asiakkaitamme kaikenlaisissa koruja koskevissa kysymyksissä – aina luottamuksella. Arvioinnit alkaen 145 €/h.

Jaa sivu