Perhejuhlia ja uusia perinteitä: Pennyn nimiäiset

Tillanderin suku sai uuden jäsenen, kun Jenny Tillander ja Joel Lahtivuori saivat vauvan huhtikuussa 2018. Samalla syntyi uusi traditio: nimiäisiä juhlistettiin toteuttamalla Atelier Torbjörn Tillanderilla sukunäköiset perhekorut äidille ja tyttärelle.

Penny Filippan nimiäisiä vietettiin heinäkuussa Tammisaaren saaristossa, tuoreen isän perheen mökkisaaressa. Päivä oli helteinen ja juhlat nuoren perheen näköiset. Jennyn ja Joelin tapauksessa se tarkoitti hauskaa nimenpaljastusseremoniaa kesäisellä laiturilla, musiikkia Leijonakuningas-elokuvasta ja Aviciilta sekä hyvää ruokaa ja veneilyä ystävien kanssa kun vanhemmat polvet oli saateltu kotimatkalle.

Jos syntyy kultaseppäperheen seitsemänteen sukupolveen, ei voi varttua kovinkaan isoksi ilman korukokoelmaa. Niinpä Pennykin sai ensimmäisen oman korunsa nimiäislahjaksi. Sen suunnitteli tietysti tuore isoäiti Tina Tillander ja toteutti kultaseppä Janne Salminen Atelier Torbjörn Tillanderilta.

Äidiksi tulon kunniaksi Tina Tillander suunnitteli uuden korun myös Jennylle. 

– Olin jo pitempään haudutellut ideaa tehdä jotain kaunista sekä tuoreelle äidille että lapselle, kertoo Tina ja jatkaa:

– En kuitenkaan halunnut tehdä kahta versiota samasta korusta, vaan selkeästi itsenäiset designit, joita kuitenkin yhdistäisi jonkinlainen sukunäköisyys. Ajatuksessa on minusta kivaa symboliikkaa. Vaikka perhesiteet ovat vahvat, on perheen jäsenillä lupa olla omia persooniaan ja vapaus toteuttaa itseään.

Jennyn uusi perintökalleus on kaulakoru, jonka muotoilu on yhtä aikaa klassinen ja moderni. Platinaa ja keltakultaa yhdistävän ornamenttiriipuksen keskellä on vanhahiontainen timantti, jota ympäröivät briljantit. Pelkistetyt kultapallot ovat muotoilullinen yhtymäkohta vauvan rannekoruun. 

– Valitsimme kaulakorun siksi, että riipus on lähellä sydäntä, summaa Tina Tillander ja kertoo:

– Yllättäen ei ollutkaan ihan helppo suunnitella omalle tyttärelle, ja alkuvaiheessa pohdin yhdessä Jennyn kanssa, millainen korusta tulisi. Lopputulos oli kuitenkin Jennylle yllätys.

– Äiti onnistui tehtävässä loistavasti, kommentoi Jenny uutta koruaan ja jatkaa: 

– Laitan riipuksen kaulaani oikeastaan joka kerta kun lähden kotoa, niin ihana se minusta on. Ja tietysti äidin ja kultaseppä Valtteri Longan yhteistyönä syntynyt koru on aarre myös tunnetasolla.  

Pennyn koru on pikkuruinen ranneketju, jota kaunistavat lilansävyinen safiiri ja äidin korusta muistuttavat kultapallot.

– Jos Penny niin haluaa, ketjua voi jatkaa hänen kasvaessaan, kertoo Tina Tillander ja jatkaa:

– Tai sitten sen voi säilyttää alkuperäisessä koossaan annettavaksi eteenpäin jälkipolville. Minusta on hauska ajatus, että Pennyn nimiäiskorusta voi tulla ihan mitä tahansa – ihan kuten Pennystäkin.


"Rakkauttani sinun ei tarvitse epäillä 
 sylissäni on aina tilaa lepäillä."
                                    – Ote isoisän nimiäisrunosta

 

Haluatko luoda perheeseesi uuden tradition? Tervetuloa etsimään ideoita Atelier Torbjörn Tillanderille, Kluuvikatu 1.