Näihin kuviin,
näihin tunnelmiin

Hyvä mainoskuva on yhdistelmä pikkutarkkaa taustatyötä ja kuvaustiimin kykyä tarttua hetkeen. Atelier Torbjörn Tillanderin uusi Sun Shadows -kampanja kuvattiin toukokuussa Tukholmassa. Kurkista kanssamme kuvauspäivän tunnelmiin.

Atelier Torbjörn Tillander on pieni suomalainen luksusyritys, jonka mainonta on yhtä valikoivaa kuin liikkeen uskollinen asiakaskunta. Kerran vuodessa panostamme kuvauksiin, joiden ideana on esitellä tuotteitamme kansainvälisen tason muotikuvissa. Aika usein tie vie ulkomaille hakemaan kuviin toivottua fiilistä ja substanssia. Onneksi niitä ei tarvitse etsiä maailman ääristä – tänäkin keväänä lähdimme ihan vaan Ruotsiin! 

Ruotsi kuuluu sekä muodin että mainonnan kansainvälisiin suunnannäyttäjiin, mikä kertoo toiminnan äärimmäisestä ammattimaisuudesta ja kunnianhimosta. Kuvauspäivää Tukholmassa edelsi viikkojen huolellinen valmistelu ja yllättävän monen ammattilaisen tiivis yhteistyö. Kun h-hetki koitti, kaikki tiesivät tehtävänsä eikä minuuttiakaan arvokkaasta päivästä hukattu. Yhden ainoan päivän aikana saatiin aikaan vaikuttava määrä huippulaatuista kuvamateriaalia. 

Tina Tillander, Jenny Tillander ja Hanna Niemenmaa vastaavat yhdessä markkinointimme suuntaviivoista ja ilmeestä. He matkustivat mukaan kuvauksiin Södermalmilla sijaitseville James & Perran studioille. 

 

Yllä poiminta kuvaspäivän saldosta, mainoskuva kampanjasta nimeltä Sun Shadows. Se on visuaalinen tarina valosta, varjosta ja niiden kohtaamisesta vanhassa huoneessa jossakin päin Italiaa.

Sun Shadows vie katsojan pimeään huoneeseen, ehkä vanhan torin laidalla olevaan taloon, jonka avoinna olevasta ikkunasta paistaa aurinko. Sisällä on rauhallista, ulkoa kuuluvat pienen kaupungin äänet. Malli kylpee valossa, mutta tausta on dramaattisen tumma. Kontrasti tuo mieleen vanhat muotokuvat, mutta modernilla tvistillä.

Kuvausten teema on tukholmalaisen mainostoimistomme CFA Projectsin käsialaa. Kun uutta kampanjaa suunniteltiin, Atelier Torbjörn Tillanderin työryhmälle esiteltiin viisi erilaista ideaa, joista jokainen oli omalla tavallaan upea. Sun Shadows nousi kuitenkin ykköseksi, lopulta aika yksimielisesti.

 

 

Sun Shadowsin haastava visio vaati toteutuakseen myös juuri oikean mallin. Onneksi löysimme hänet New Yorkista. 

Kuvien salaperäinen nainen on Yhdysvaltoihin asettunut britti Jennae Quisenberry – mallin lisäksi myös elektrobändi ERIEn solisti. Aristokraattisen Jennaen piirteet ja väritys tuovat mieleen keskiaikaisten maalausten naiset. Hän siis sopi täydellisesti kuvausten teemaan sekä koruihin, jotka valikoimme kampanjaan.

Uusia kampanjakuviamme alkaa syksyn tullen näkyä mm. Gloriassa ja Forbesissa. Pidähän silmät auki – ja seuraa meitä myös Instagramissa ja Facebookissa!

Suunnittelu: Catt & Marcus Söder / CFA Projects
Tuottaja: Anna-Sofia Skog
Kuvaaja: Philip Messman
Kuvauspaikka: James & Perra Studios