Helmet: nuo korulippaan klassikot

Mikä tekee helmistä niin vetovoimaisia? Kysyimme Atelier Torbjörn Tillanderin asiantuntijoilta, ja he paljastivat, miksi helmistä on tullut suosittuja ja miten tunnistaa laadukkan helmen.

Helmien suosio on kestänyt vuosisatoja, ja niitä on pidetty ensimmäisinä käytettyinä jalokivinä. Tunnetuimpiin helmiin lukeutuu esimerkiksi La Peregrina, jonka tarina ulottuu lähes 500 vuoden taakse. Tämä täydellinen pisaran muotoinen helmi on kiertänyt kuningasperheiden ja maailman johtajien kauloissa, ja vuonna 2011 se huutokaupattiin uskomattomaan 11 miljoonan dollarin hintaan.

Mikä tekee helmistä niin kiehtovia? Helmiä on monenlaisia, joten jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa. Voit valita valkoisia akoyahelmiä nuorelle tytölle, dramaattisia tahitinhelmiä tummaverikölle tai upeita etelänmerenhelmiä. Tahitinhelmistä löytyy runsaasti värivaihtoehtoja, kuten peacock, jossa yhdistyy tummanharmaa pohjaväri ja vihreä sekä punainen hohto. Lisäksi helmien koot ja muodot vaihtelevat, ja jokainen helmi on uniikki luonnontuote.

 

Helmet ovat nyt todella trendikkäitä. Tina Tillander vakuuttaa, että helmimuoti ei ole laantumassa. Nyt helmiä käytetään rohkeasti osana arkista pukeutumista, ja jopa miehet suosivat klassisia helminauhoja. Runsaat helminauhat ovat in – more is more! Voit kietoa kaulaasi kaksi tai kolme helminauhaa ja yhdistää ne rennon t-paidan ja farkkujen kanssa. 

Merivesihelmet ovat myös ekologisia ja luontoystävällisiä, sillä helmisimpukat elävät puhtaissa vesissä. Vain terveet simpukat tuottavat kauniita helmiä, joten helmiviljelijät huolehtivat vesistöjen hyvinvoinnista. Ennen helmen valmistumista simpukkaa kosketellaan noin 500 kertaa, jotta sen vointia voidaan seurata tarkasti. Atelier Torbjörn Tillanderin valikoimassa olevat helmet valitaan huolella. Tina ja Jenny käyvät messuilla etsimässä uusia jalokiviä ja helmiä, joista osa on ainutlaatuisia yksilöitä ja osa laadukkaita perushelmiä. Kaikki käytetyt helmet ovat viljeltyjä, nykyään vain joissain harvinaisissa tapauksissa helmi on aito, sattumanvaraisesti luonnossa syntynyt. Silloin sen mukana seuraa jalokivilaboratorion todistus röntgenkuvineen.

Helmien ulkonäkö ja laatu riippuvat monista tekijöistä, kuten koosta, muodosta, väristä ja hohteesta. Suuret ja mielenkiintoiset muodot ovat arvostettuja, ja täydellisen pyöreä helmi on kaikkein arvokkain. Voimakas hohto kertoo helmen laadusta ja kestävyydestä, kun taas sileä pinta tekee helmestä kauniin. Värivalinnat vaihtelevat alueittain ja muotitrendeissä. Atelier Torbjörn Tillander käyttää luonnonvärisiä merivesihelmiä ja varovaisuutta makeanvedenhelmien kanssa, jotka usein värjätään ja käsitellään kiiltäviksi.

Laatu on yksi Atelier Torbjörn Tillanderin tärkeimmistä arvoista, ja se näkyy kaikessa toiminnassa kultasepäntyöstä asiakaspalveluun ja helmien valintaan. Tervetuloa tutustumaan laajaan helmivalikoimaamme Kluuvikadulle!